Er is een filmpje opgedoken waarin, zo wordt beweerd, een gevechtsvliegtuig van de US Navy een ufo voorbij ziet vliegen.
Het gaat in het filmpje om een F/A-18 E/F Super Hornet die in 2015 ergens voor de oostkust van de VS vliegt. Opeens schiet er een schim voorbij en de Weapon Systems Officer aan boord van de Super Hornet probeert het ding te tracken met de AN/ASQ- 228 Advanced Targeting Forward-Looking Infrared (ATFLIR). Met een fraai staaltje behendigheid slaagt hij erin om het systeem op het onbekende toestel vast te zetten, zodat het even gevolgd kan worden. En na wat kreten van ongeloof uit de cockpit eindigt het korte filmpje.
Eenmaal geland, werden de beelden ongetwijfeld bestudeerd en vervolgens opgeslagen. Een ufo-onderzoeksgroep, To The Stars Academy of Arts and Sciences, wist het (zo gaat het verhaal) onlangs boven water te krijgen door een beroep te doen op de Amerikaanse versie van de wet openbaarheid van bestuur (de Freedom of Information Act).
Straalmotorloos
De ufologen van de groep denken dat het ongeïdentificeerde toestel op zo’n 7600 meter hoogte vliegt en met een snelheid van Mach 0.61, een kleine 750 kilometer per uur. Het zou op zo’n 7 kilometer onder de F/A-18 door hebben gevlogen.
Volgens de ufo-club vallen een paar zaken op. Zo heeft het toestel kennelijk geen ‘straalmotor’ aan boord, omdat de hete uitlaatgassen dan op de infraroodbeelden van de ATFLIR te zien zouden zijn. Bovendien zijn er nergens vleugels of vinnen te zien, iets dat erop zou kunnen wijzen dat het een of andere kruisraket is die voorbij komt vliegen. En tot slot is het toestel ovaal en lijkt het zich niet met de neus in de vliegrichting voort te bewegen.
Groene mannetjes
Dus. Zijn de groene mannetjes onder ons? Ach. Het is weer zo’n vaag filmpje, waarvan bovendien niet duidelijk is wie het heeft gemaakt en of het überhaupt wel echt is. Tot er een ufo overduidelijk boven – laten we zeggen – Amsterdam of New York gaat hangen, blijven wij onze twijfels houden. Wat dat betreft geloven we meer in the late, great Bill Hicks (schuifje naar 2:30 voor het punt dat we van Hicks hebben geleend). Maar dit terzijde.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Bron: Popular Mechanics
Beeld: YouTube
Lees ook:
Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Bestel dan hier ons nieuwste nummer. Abonnee worden? Dat kan hier!