Sinds wanneer zoeken mensen naar het monster van Loch Ness? Nessie is een van de bekendste mythische monsters. Hoewel er talloze 'waarnemingen' zijn, is er nog nooit concreet bewijs gevonden. Hoelang duurt de zoektocht al?
Wat gebeurt er in je lichaam bij comazuipen? Als iemand dusdanig veel alcohol drinkt dat hij bewusteloos raakt, spreken we van comazuipen. Wat gaat er dan in het lichaam mis?
Picture Perfect: kanonnen, wat veel kwallen Om je werkweek goed te starten, elke maandag een tof wetenschappelijk of technisch beeld op onze site. Deze keer: een invasie aan kanonskogelkwallen.
KIJK op de wereld: kosmologische morsetekens Iedere zondag vind je op onze website de mooiste en interessantste satellietfoto’s van de aarde. Deze week: een soort kosmologische morsetekens.
Het duistere hart van de zon Natuur- en sterrenkundigen bedenken de gekste dingen bij hun pogingen om de kosmos beter te begrijpen. In deze rubriek elke maand een mooi voorbeeld. Ditmaal: zit er een oeroud zwart gat in het binnenste van de zon?
Het beste wetenschapsnieuws van deze week In deze rubriek tipt de redactie elke week wat de beste of interessantste artikelen op de website waren. Deze keer: buitenaardse bacteriën herkennen, duurzame pijnstillers, en hoe een totale zonsverduistering de wetenschap vooruit helpt.
Golf van Biskaje warmt op: slecht nieuws voor zeewier De samenstelling van de soorten zeewier die in de golf van Biskaje leven, verandert. Dat heeft gevolgen voor de rest van het ecosysteem.
Deze smartphone-app ‘voelt’ of je lijdt aan hartfalen Het enige wat de arts hoeft te doen is de smartphone tegen je borst houden. De app herkent dan een verdacht hartritme.
Buitenaardse bacteriën te herkennen in minuscuul korreltje ijs Uit labonderzoek blijkt dat onbemande ruimtescheepjes buitenaardse bacteriën moeten kunnen herkennen in minuscule ijsdeeltjes.
Hoe raakte goud over de aarde verspreid? De mens is al duizenden jaren gefascineerd door het glimmende edelmetaal goud. Maar hoe is het eigenlijk op onze planeet beland?