Wie het kleine niet eert…

Naomi Vreeburg

17 december 2016 11:00

microscoopfilmpjes

Dit zijn de mooiste microscoopfilmpjes van 2016 volgens de Nikon Small World in Motion Photomicrography Competition.

Om de allerkleinste schoonheden te zien, hebben we een microscoop nodig. Of natuurlijk filmpjes gemaakt door de ogen van een microscoop. En daar zijn er genoeg van. Maar tijdens de Nikon Small World in Motion videowedstrijd werden de allermooiste microscoopfilmpjes gekozen. Hier is de top 3!

Vies filmpje

Laten we aftellen. De onderstaande video van de Nederlander Wim van Egmond is op nummer drie geëindigd. We kijken hier naar een timelapse van de groei van, jawel, schimmel. Aspergillus niger om precies te zijn; het zwarte micro-organisme dat je soms op bedorven voedsel tegenkomt. Ooit gedacht dat die vieze schimmel zo mooi kon zijn?

Je nek uitsteken

Zilver gaat naar Charles Krebs, die een trilhaardiertje vastlegde die zijn nek uitstrekt om een lekker maaltje te pakken te krijgen. Het minuscule beestje is in staat zijn nek zeven keer de lengte van zijn lichaam uit te rekken. Doe dat maar eens na.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Hapje lokken

En de eerste plaats gaat naar – tromgeroffel – student William Gilpin van de Stanforduniversiteit. Hij filmde hoe een zebravislarve de stroming van het water om zich heen beïnvloedt om eten naar zijn kleine lijfje te vervoeren.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Kun je geen genoeg krijgen van deze microscoopfilmpjes? Bekijk dan hier een aantal inzendingen van andere deelnemers.

Bron: Popular Science

Meest gelezen


De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."