In Eetsprookjes kijkt Huib Stam naar de zin en onzin van allerlei onderwerpen die met voedsel te maken hebben.
‘Nieuwe feiten, oude misverstanden & goed nieuws over eten en gezondheid.’ Zo luidt de ondertitel van Eetsprookjes, het nieuwe boek van journalist en schrijver Huib Stam.
En dat dekt de lading heel aardig. In zestien hoofdstukken kijkt Stam naar de zin en onzin van onderwerpen als superfoods, het mediterrane dieet, vetten versus koolhydraten en de invloed van de voedselindustrie.
Interessante onderwerpen, die helaas niet allemaal even goed uit de verf komen. Door de onsamenhangende schrijfstijl is het namelijk lastig de grote lijn van het verhaal te volgen. Daarom blijf je na het lezen van Eetsprookjes achter met een ietwat onbevredigend – of beter gezegd: onverzadigd – gevoel.
*** | 336 pagina’s | € 19,90 (paperback) of € 14,99 (e-book)