Welk dieet je ook volgt, je valt meer af als je er melkproducten bij eet of drinkt.
Dat lijkt althans een nieuw onderzoek uit te wijzen, gedaan aan de Israëlische Ben-Gurion University of the Negev. Hierbij werden meer dan driehonderd mannen en vrouwen met overgewicht bestudeerd terwijl ze twee jaar lang een dieet volgden. Het ging daarbij om drie soorten diëten: diëten die zich concentreerden op het binnenkrijgen van minder vet, diëten waarbij het draaide om een beperking van de hoeveelheid koolhydraten, en zogenoemde Mediterrane diëten.
Uit de studie bleek dat, ongeacht het type dieet dat ze volgden, de proefpersonen die het meeste calcium binnenkregen via melkproducten (580 milligram per dag) het meeste afvielen, namelijk gemiddeld 6 kilogram. De groep met de kleinste inname van calcium uit melkproducten bleef steken op 3,5 kilogram.
Bronnen: American Associates, Ben-Gurion University of the Negev via PhysOrg.com