SHOT: ingepeperd

Laurien Onderwater

04 december 2019 08:59

hete pepers

Van alle landen die hete pepers verbouwen, staat China met stip op één. In dit stuk woestijn ligt een klein deel daarvan te drogen.

Het gros van de Nederlanders laat ze liever links liggen: chilipepers. Niet zo gek ook, want de traditionele Hollandse keuken – met zijn gekookte aardappels, groenten en een stukje vlees – kent het gebruik van hete pepers helemaal niet. En wat de boer niet kent…

Hete pepers

In het Verre Oosten daarentegen zijn chilipepers niet aan te slepen. Van alle landen die hete pepers verbouwen, staat China met stip op één. In dit stuk woestijn, door de Amerikaan George Steinmetz vanuit een gemotoriseerde paraglider gefotografeerd in de West-Chinese regio Xinjiang, ligt een klein deel daarvan te drogen. Een klein deel? Jazeker. Alle Chinese pepervelden bij elkaar beslaan namelijk een oppervlakte van 20.000 vierkante kilometer, grofweg de helft van Nederland. En dat is goed voor een productie van zo’n 36 miljoen ton.

© George Steinmetz/Corbis/Getty Images

Deze SHOT-aflevering staat ook in KIJK 10/2019.

Beeld: George Steinmetz/Corbis/Getty Images

KIJK 12-2019Ben je geïnteresseerd in de wereld van wetenschap & technologie en wil je hier graag meer over lezen? Word dan lid van KIJK

Meest gelezen


De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."