Elke week bespreekt Vivianne Bendermacher, ex-hoofdredacteur van KIJK en ‘techionista’, een gadget, app of tech-ontwikkeling op onze site. Deze keer: ijs dat niet smelt.
Ja hoor! Een #firstworldproblem alert! Er is een oplossing voor smeltend ijs. Namelijk: ijs dat níet smelt. Nee, geen poolkap-ijs (dat smelt nog steeds), maar die units die we massaal naar binnen slobberen als het weer eens warm is. Daar heeft de Amerikaan Rob Collignon zijn levenswerk van gemaakt. Het resultaat: Gastronaut Ice Cream in de smaken: Mint Chocolate Chip, Cookies & Cream, Mexican Chocolate Chip en binnenkort: Peanut Butter Chocolate Chip. En volgens Collignon is het net zo lekker als het klinkt.
Ook een likje?
Het geheim van de onsmeltbare ijsjes: ze zijn gevriesdroogd. Nu is dat niets nieuws: astronauten gebruiken het al decennialang. Maar dat spul was niet te nassen. En volgens Collignon zijn zijn ijsjes dat wel. Daar wil men zo te zien graag in geloven, want zijn crowdfundingproject gaat als een malle. De Amerikaan hoopte een kleine 10.000 dollar op te halen om een commerciële productielijn op te zetten. Maar met nog een paar dagen te gaan, heeft de ijsman al een dikke 55.000 dollar in de pocket.
Wil je ook een likje? Dan moet je het project nú backen op Kickstarter. Voor een dollar of 12 scoor je er twee en die heb je dan in oktober in huis. Maar hé, dat maakt niet uit: ze smelten toch niet.
Meer nieuws over apps, big data, gadgets, quantified self, wearables, robotica en social media? Bezoek Vivianne’s weblog Techionista!